Monday, January 21, 2013

SPESIS 6139 YANG DIANCAM KEPUPUSAN...

Spesis terancam Seiko Pepsi 6319, senasib dengan badak sumbu sumetera.

Semakin susah nak jumpa, dah 3 tahun buru baru jempa seketul! Itu petanda yang menunjukkan kadar populasinya semakin mengecut dipasaran.

Namun syukur setelah bertahun tak bersua aku temui ia melekat ditangan seorang penternak Seiko.

Dial biru gelap ini menjadi kegilaan para pemburu tegar. Ramai yang bertanya aku model ni. 

Perkataan 'WATER70ft PROOF'! serupa badak la...






Kepada kekawan yang masih simpan spesis 'badak sumetera' ini aku sarankan peliharalah ia dengan sabar dan kasih sayang. Usahlah rasa jemu membuatkan korang  mudah melepaskannya. Jemu ni penyakit yang bersifat 'datang dan pergi', time ada kita jemu, time takde kita rindu semula. 

 Bagi aku model ini lebih berharga dari RM nilai pasarannya.

Lagipun dengan keadaan handsome sebegini bukan senang nak cari lagi...

2 comments:

  1. Anonymous4:42 PM

    Tak center la jarum reset dia..

    ReplyDelete