Saturday, March 26, 2011

BERUANG HITAM...$OLD

Aku tak minat jam chronograph! Kerana semak dan berserabut dengan jarum dan subdial! Begitulah sikap aku 30 tahun dulu yang hanya meminati jam yang ringkas dan mudah dilihat waktunya. Maka itu aku meminati pada jam military.
Kini segalanya dah berubah, jam chrono lama lebih aku minati dari model moden yang hangat tapi terlalu cepat basi..

Dikenali sebagai 'Black Panda'. Dial hitam dan indek keemasan...

...dipasangkan tali kulit buaya jadian menambat hati sesiapa yang melihatnya.

Suram cahaya senja yang terdampar itu membibit kenangan silam...kenangan 1977!  Wah! tengok jam terus berbunga-bunga bahasa haha...Panda 1977. mendengar lagu lama atau merenung barang-barang lama mungkin merupakan 'pintu' untuk kita kembali pada kenangan silam.










Model klasik ini mampu memberikan pengalaman yang istimewa yang tak mampu diberi oleh model-model baru hari ini. Kalau korang tak percaya cuba try test...

4 comments:

  1. Lawa betul jam ni. Bersih je dial dia

    ReplyDelete
  2. aih DrDj...terkenang yang lepas ker...

    ReplyDelete
  3. Huhu... sob sob....

    ReplyDelete