Wednesday, February 6, 2013

H4U bakal bersiaran di MAJALAH 3!

 MAJALAH 3 salah satu program talibesen paling popular di Malaysia mula menyelongkar dunia misteri para penternak jam. Alhamdulillah aktiviti h4u yang sedia maklum membiak subur di serata Malaysia kini menjadi bahan dan perhatian pihak TV3 menerusi segmen terbarunya yang bakal tersiar pada 9 Mac nanti.

Krew MAJALAH 3 diketuai sdr Mazidul Akmal bersama para juru kamera mengembara ke utara dan selatan tanahair mencungkil keunikan warga horologi tanah air, dan persidangan di Kota Damansara kelmarin dibuat dalam suasana santai dan meriah.

"Ini harta bukan Ahmad Albab yang punya...Tapi ini harta Razif yang punya HEHEEE!". Barisan ternakan kesayangan memeluk bantal bucuknya.

Aku jadi bomoh jam daaa... sdr Mazidul mintak aku tilikan jam tangannya. Seiko Quartz dengan 7 batang jarum! "Ini jam alarm chrono yang bertugas macam jam lonceng meja" jawab aku."Ooo gitu, dah lama saya pakai tak tau pulak ada loceng haha" jawabnya, sebetulnya aku pun begitu, beli jam tapi malas nak ambik tau fungsi lainnya, kita lupa bahawa jam era terkini bukan lagi setakat jaga waktu, bahkan lebih dari itu.

Hidup bergelumangkan jam-jam lama memang seronok, bukan seronok melayan koleksi semata-mata bahkan nikmat persahabatan, persaudaraan dan pengorbanan juga terhidang didalamnya. Selain itu minat mengilap, mencuci, perihatin memeliharanya agar jantung jam berdegup sihat supaya jarum pusing tak sangkut-sangkut merupakan nilai-nilai murni seorang penternak (jam), bukan senang nak bela jam lama berbanding jam baru wooo!

Sdr Amar dari BATU PAHAT yang sanggup meredah kesibukan dunia bagi menyerikan program.

'KING OF RADO' sdr Razif dari BATU GAJAH turun ke mari. Kepada kedua-dua orang 'Batu' ni aku tabikk! Korang hebat!

 Tanpa pengorbanan mereka susah kita tak nak jumpa spesis-spesis rare ni.

Turut muncul Penganalisis Jenayah Tuan Kamal Affandi. Beliau juga seorang peminat jam lama! Tapi peliknya malam tu aku tak nampak tangan beliau sangkut apa-apa jam!

Sebagaimana maklum Tuan Kamal pernah melalui detik ngeri dalam tugasnya..."Yang sana tu Seiko diver water-proof, sebelah tu Orient bullet-proof, yang sebelah lagi tu parang-proof hahaa...." gurau aku haha.

 Sampai ketika detik 'soal-siasat'. Program pengambaran MAJALAH 3 ini berakhir jam 1 pagi, dan syukur semua berjalan lancar.

Maka aku bagi semua warga H4U berbesar hati mengucapkan ribuan terimakasih pada sdr Mazidul Akmal, Tuan Kamal serta juru kamera profesional yang terbabit menjayakan pertemuan kali ini. Syabas semua!

4 comments:

  1. menangis dan berjaya

    ReplyDelete
  2. Anonymous2:34 PM

    The bestlah!

    ReplyDelete
  3. Assalammualaikum..

    Saudara Hassan detik 12,

    Tahniah kepada bro...Juga H4U members..Amar Variasi..yg memang rajin turun padang.

    Aku respek semangat korang...

    Bulan April ni,Jom turun Konsert WINGS ISTANA BUDAYA.

    ReplyDelete
  4. tahniah bek, sorry la malam tu orang rumah baru balik dari umrah, aku pun tak sihat... bergaya betul ko jadi pawang jam malam tu... ilmu ko banyak, yang lain2 tu pun bukan calang2... tahniah.

    ReplyDelete