Thursday, October 15, 2009

SEIKO MONSTER!

HAH! THE REAL MONSTER...GREEN MONSTER! Model yang tiada dalam pasaran Jepun, Amerika, Pakistan, Turkistan, Kelantan maupun Gohedgostan....


...kecuali dalam blog aku je... "Jangan marahhh nanti kena jual" . Seiko memang tak keluarkan warna hijau cam ni kecuali imaginasi aku.
Monster, serupa je dengan model2 diver Seiko yg lain, cuma...

.....bentuk bezelnya yg asing dan berani!



Sebetulnya ini model baru yang aku beli tapi tak pernah pakai, masih bersalut plastik dan tersimpan dalam kotak kayu, kerana minat aku dah kumpul 4 ketul model ni... tamak kan? Tapi itu lah hakikat insan yg hanya pasrah menurut iradatNya (cakap masjid jap).

Kalau ada RM$ lebih, baik belikan jam, selain boleh pakai, seronok juga dibelek-belek atau digilap-gilap, duit mana boleh dibuat cam tu? Pernah nampak orang belek2 duit dan digilap-gilapnya selalu?

4 comments:

  1. Anonymous3:34 AM

    seiko monster orange ni masih dikeluarkan lagi ke?

    ReplyDelete
  2. Tak tau pulak, ada dengar dah stop sebab nak beri jalan model baru diver seiko...

    ReplyDelete
  3. Anonymous12:06 PM

    (*rasanya dah post comment td isk3... kena tulis lain lg)... bukan apa, cadang nak beli Seiko Monster ni, tapi kalau dah stop production, macam ragu2 pulak nak beli, takut terbeli yang counterfeit punya je...

    ReplyDelete
  4. Anonymous2:33 PM

    byk lagi jual ni..kat pertama complex @ kedai jam pertama ada jual.

    ReplyDelete